Michał Treutler Kursy fotograficzne Opinie

Zobacz opinie moich kursantów!
Jeśli chcesz nagrać / napisać swoją, będę Ci bardzo wdzięczny!
Opinię w formie tekstowej możesz zostawić w komentarzu (na dole jest formularz) lub wyślij mi nagranie na email!
DZIĘKUJĘ!!! 

Michał Treutler Kursy fotograficzne Opinie

Michał Treutler Kursy fotograficzne Opinie

24 thoughts on “

  • Krzysztof Tollas

    17 stycznia 2023 at 6:25 pm

    Jestem amatorem fotografii krajobrazowej, ale od jakiegoś czasu przyszła chęć, by wykonywać zdjęcia portretowe, no i zaczęły się poszukiwania w Internecie, by znaleźć odpowiednią osobę, która potrafi, w precyzyjny sposób przekazać swoją wiedzę, by taka osoba jak ja potrafiła zrozumieć ten przekaz wiedzy. Wybór oczywiście padł na Pana Michała Treutlera, jest to fotograf z duszą artysty i naprawdę ogromnie się cieszę, że dokonałem słusznego wyboru. Dziś mogę z całego serca polecić ten wspaniały kurs każdej osobie, która ma ambicje i pragnie zostać fotografem portretowym na wysokim poziomie.
    Z poważaniem
    Krzysztof Tollas

  • Izabela Dziemirowicz-Lewandowska

    29 listopada 2022 at 11:36 pm

    Twórczość Michała znam i obserwuje od dawna dlatego bez cienia wątpliwości zdecydowałem się na zakup tego kursu. Tak jak przypuszczałem nie zawiodłem się. Poprzez zarys historyczny/artystyczny Michał prowadzi nas w sposób jasny i klarowny poprzez kolejne działy kursu. Jest to kompendium wiedzy jaką powinniśmy znać zaczynając swoją przygodę z fotografią malarską. Pokazuje nam nie tylko swoje tajniki ale podaje konkretne modele i marki sprzętu których on sam używa. Zachęcam do zakupu.

  • Aleksander Manuił

    6 lutego 2022 at 1:54 pm

    KURS FOTOGRAFII SENSUALNEJ
    To ja Wam napiszę tak.
    Ja już zrobiłem inny kurs sensualny i dłuuuugo się zastanawiałem czy potrzebuję kolejnego.
    No, bo czego nowego się mogę dowiedzieć?
    Ale sesja z klientką size plus przeważyła na decyzji i wiecie co? Warto.
    Michał ma inne podejście i patrzenie na wiele aspektów sesji. Zanim dotarłem do tej rzeczonej sesji już sporo łyknałem nowości 😃
    Michał ma styl narracji, który fajnie do mnie trafia. Odcinki w moim odczuciu są idealnie dobrane czasowo. Ani za długo (umiem zasnąć 😜) ani za krótko. Zbyt częste odpalanie odcinków też denerwuje…
    Klimatyczność Michała sesji jest inna i wyjątkowa jak On sam.
    Nie mogę porównać tych kursów, bo oba są świetne i oba warto było kupić 😃 i każdy jest inny.
    To nie są kursy kopiowania stylu ale z każdego biorę coś dla siebie.
    Warto i kropka!

  • Bardzo polecam kurs Michała.

    Dużo rzetelnej i wartościowej wiedzy przekazanej w świetny i czytelny sposób.
    Myślę, że dużo wyniosłem z kursu Fotografii Portretowej!

    Dziękuje Michał!

  • Właśnie skończyłem kurs Michała „Warsztaty Fotografii Portretowej” i mimo tego, że od kilku lat jestem wielkim pasjonatem i zarabiam już jakieś pieniądze na tym to w tym kursie znalazłem naprawdę ogrom wiedzy. Dla tych którzy się zastanawiają powiem tylko tyle, że to była moja najlepsza inwestycja w fotografię, po tym kursie nawet budżetową 50-tką robię dużo lepsze zdjęcia niż sprzętem na który wydałem ponad 25tys i na całym You Tube nie znajdziecie tej wiedzy tak dokładnie objaśnionej i z tymi małymi tajnikami które Michał zdradza. Dla mnie kurs jest kompletny, wykonany bardzo rzetelnie i zapłacił bym za niego wiele więcej bo to jest przeskok o kilka lat pracy.

  • Posiadam wiele kursòw ròżnych fotografòw , ale ten jest najlepszy . Bardzo dokładnie wytłumaczone poszczegòlne zagadnienia w łatwy do przyswojenia sposòb.Dziekuje Michał za przekazanie wiedzy i danie szansy innym tworzenia tego co piękne.

  • Tomasz Marchewka

    28 września 2021 at 9:16 am

    Ten człowiek to skarbnica wiedzy 😁 niedość że jego kursy są w pełni profesjonalnie i pieczołowicie przygotowane, to jeszcze potrafi znaleźć czas aby odpisać na wiadomość prywatną, doradzić i pomóc w wielu sprawach za co bardzo dziękuję 😊
    Z niecierpliwością czekam na kolejny kurs, z tego co wiem będzie to Sensual, już zacieram ręce 👏 bo wiem ze będzie to ogromna dawka wiedzy, dlatego Michał trzymam kciuki aby wyszło Ci to jak najlepiej i jak najszybciej 😁 pozdrawiam

  • Długo zastanawiałam się, czy kurs online zaspokoi głód wiedzy początkującego fotografa i czy przekaz będzie dla mnie czytelny.
    Moje wątpliwości zostały rozwiane bardzo szybko. Michał krok po kroku wszystko tłumaczy, pokazuje, dzieli się swoimi doświadczeniami.
    Kurs jest bardzo przejrzyście podzielony na odcinki w danym temacie. Jest też urozmaicony w bardzo przydatne pliki do pobrania, wywiady z modelkami, przewodniki męskiego i kobiecego pozowania, filmy z backstageu. Dla mnie dużym atutem po wykupieniu kursu online jest nieograniczony do niego dostęp. Mogę w dowolnym momencie wrócić do odcinka, który mnie interesuje i przegryźć temat na nowo:)
    Bardzo polecam!

  • Rafał Stanula

    27 lutego 2021 at 9:47 pm

    Warsztaty Fotografi Portretowej Online to juz drugi kurs online jaki zakupiłem od Michała (po kursie Fine-Art). Jesli sie pojawi to kupię też trzeci, ponieważ wiedza przekazana przez Michała jest bardzo konkretna i bardzo łatwo przyswajalna. Dostając takie pigułki wiedzy (za naprawdę dobrą cenę) mogę w błyskawicznym tempie robic progres. Dzięki Michale!

  • Magda Grzeszczyszyn

    2 lutego 2021 at 8:47 pm

    Jestem mega zadowolona z warsztatów u Michała bogatsza o masę wiedzy. Kto się waha serdecznie polecam wszystko jasno prosto i przedewszystkim w fajnej atmosferze tak że normalnie chce się oglądać.

  • Aleksander Manuił

    31 stycznia 2021 at 10:28 am

    WARSZTATY FOTOGRAFII PORTRETOWEJ ONLINE
    Kompletne Kompendium Wiedzy Portrecisty!
    Po kursie Fine-Art spodziewałem się świetnego materiału w Kursie Portretu. Prosto i spójnie przekazanej wiedzy, bez udziwnień i wodotrysków 😉
    Żałuję tylko, że tak późno Kurs Michała się ukazał.
    Wiedza poukładana od początku do końca! Jako początkujący dowiesz się jakim sprzętem pracuje Michał ,gdzie go kupić (link!) oraz…uwaga – czym można go zastąpić ! Bo wiadomo ,że na początku zabawy z fotografią chcemy efektów PRO ale inwestować niekoniecznie nie wiedząc czy na poważnie zajmiemy się fotografią.
    Dzisiaj dzięki wiedzy od Michała jestem w stanie uwierzyć w siebie. Jestem przekonany, że potrafię uzyskać tak samo piękne efekty na zdjęciach jak Michał. Kwestia ćwiczeń.
    A materiału jest sporo do opanowania 🙂
    Polecam każdemu inwestycję w taki zastrzyk wiedzy. Tym bardziej, że kiedy pojawią się jakieś pytania czy wątpliwości – Michał dokręci materiał na ten temat. Trochę już się dał poznać z tej strony :D.
    A teraz najlepsze.
    Będąc uczestnikiem kursu ,nie zostajesz sam ze swoimi osiągnięciami czy porażkami.
    Mamy co raz większą grupę mocno zaangażowanych osób w pomaganie sobie 🙂
    Wrzucając swoje zdjęciowe próby możesz liczyć na konstruktywną krytykę i pomoc. Całodobowo!
    Kto wstawiał zdjęcia na grupy foto ten wie, że często można tego żałować. Tu na pewno nie!
    Tworzymy już całkiem sporą społeczność a codziennie przybywają nowi 🙂

    Ja w zdjęciach Michała zakochałem się już strasznie dawno temu.
    Teraz wiem jak mogę zrobić podobne. Uwielbiam delikatny retusz jakim posługuje się Michał i takiego będę się uczyć 🙂

    Oprócz kursu, Michał sporo publikuje przydatnej wiedzy na YT. Całkiem za darmo 🙂 Można sobie tam sprawdzić czy sposób narracji Michała nam odpowiada 🙂
    Z czystym sumieniem polecam!
    OloMan 😉

  • Przebrnąłem przez cały materiał z kursu Fotografia portretowa i żałuję że tak krótko, nie dlatego że materiału jest mało, bo jest go strasznie dużo! Ale dlatego że tak Michał tak świetnie tłumaczy i opowiada, że fantastycznie się to ogląda i słucha, przez co kurs leci bardzo szybko 😀
    Wszystko przedstawione od teorii, przez zagadnienia techniczne, aż do praktyki, rewelka! Polecam kurs każdemu, początkującym i zaawansowanym 😁
    Michał świetna robota, gratuluję! 🔥

  • Przemek Szewczyk

    19 stycznia 2021 at 8:32 am

    Właśnie ukończyłem kurs (warsztaty) fotografii portretowej 🙂
    Po fine-art nie spodziewałem się niczego innego jak tego, że kurs również będzie kompletny – nie zawiodłem się po raz kolejny. Bardzo podoba mi się w tym kursie to, że wszystko wytłumaczone jest w sposób prosty (bo chyba prościej wytłumaczyć już tego się nie da). Są w nim zagadnienia, z którymi dosyć długo się zmagałem a że brakuje mi czasu na naukę to zostawiłem je w spokoju. Teraz wiem, że czasem coś, co wydaje nam się trudne jest w rzeczywistości dużo prostsze niż nam się wydaje i kurs Michała traktuję jako krok do przodu w rozwijaniu swojej pasji.
    Obserwuję rozwój wielu osób na tej grupie i jestem pod wielkim wrażeniem tego, jak dobrze przekazana wiedza może wpływać na rozwój.
    Dzięki Michale za Twoje kursy i za to , że zawsze znajdujesz czas by pomagać ludziom być lepszymi fotografami.

  • Z czystym sumieniem mogę polecić kurs Michała. Bardzo jasno, zwięźle i zrozumiale przekazana wiedza. Cenne wskazówki dotyczące sprzętu, ustawień, pracy z modelem aż po obróbkę. Naprawdę warto 🙂

  • Serdecznie polecam kurs u Michała, 52 minuty filmu głównego, które zrobią rewolucję w twoim domu, no bo nie wyobrazam sobie nie zrobić domowego studio po takim kursie, nie trzeba znać całej filozofii studyjnej, wystarczy posłuchać tego co Michał mówi i efekty powstają same, nie żałuję ani złotówki wydanej na kurs i polecam serdecznie!

  • Sama od niedawna bawię się fotografią i szukam jeszcze swojego stylu, gałęzi, która mnie pochłonie całkowicie i tak wpadłam na stronę Michała. Zachwyciłam się jego zdjęciami, bo z jednej strony są malarskie, fineart’owe, a z drugiej są bardzo naturalne i to światło w nich jest takie po prostu w punkt, stąd decyzja o kursie była dla mnie oczywista. Kurs wchłonęłam od razu. Fantastycznie, prosto wszystko wyjaśnione, maksimum wiedzy, minimun treści i to na żywych przykładach; chyba lepiej już nie można było tego zrobić 🙂 Kurs był na tyle ciekawy i inspirujący, że na drugi dzień przeszłam do działania, do wdrażania wiedzy w praktyce i wszystko zadziałało tak, jak chciałam, jak oczekiwałam po kursie ;). Ten kurs to najlepsza inwestycja, jaką mogłam poczynić w swoim rozwoju. Wielkie dzięki Mistrzu 🙂 i jeszcze jedna kwestia- na grupie kursantów Michał się angażuje i rzeczywiście komentuje/ocenia/wskazuje ewentualne poprawki, nikt nie jest pozostawiony tam sam sobie.

  • Dagmara Zacharewicz

    14 września 2020 at 8:42 pm

    Bardzo serdecznie polecam kurs kazdemu kto interesuje sie fotografia. Zarowno poczatkujacy amator jak i doswiadczony fotograf moze z tego kursu wyniesc dawke wiedzy potrzebna do tworzenia tak pieknej fotografii. Michal w kursie omawia wszystko co jest niezbedne do tworzenia fotografii malarskiej. Ponadto doceniam ze Michal w swoim zaiste napietym grafiku ma zawsze czas dla swoich kursantow by sluzyc pomoca. Jestem bardzo zadowolona i polecam zakup.

  • Krzysztof Kołodziej

    24 sierpnia 2020 at 1:37 pm

    Jestem na świeżo po oglądnięciu kursu. Michał z jednej strony usystematyzował mi elementy, które same pojawiły się po analizie wielu sesji, z drugiej zaś strony wskazał na detale, o których nie miałem pojęcia, które gdzieś mi umykały, a – jak się okazuje – ogromnie wpływają na całokształt ujęcia. Wszystko to oprawił czytelnym, zrozumiałym i spokojnym komentarzem. Pozostaje mi zatem podejście na nowo do ujęć studyjnych, przemyśleć sprawę doboru modyfikatorów i zabrać się do art-roboty 😉
    Zdecydowanie polecam i gratuluję świetnie przygotowanego szkolenia oraz kapitalnych ujęć i mistrzowskiego władania światłem 🙂

  • Również jestem już po kursie Fine-Art Online. Michał świetna Robota. Polecam wszystkim, którzy jeszcze się zastanawiają.
    Dużo przydatnych informacji przekazanych w sposób prosty, zrozumiały, bez zbędnego ” lania wody” a co najważniejsze wymagania sprzętowe i akcesoria do sesji w zasięgu każdego amatora :). Fanie że pojawiła się informacja, że podobne sesje można wykonywać przy użyciu zwykłej lampy reporterskiej.
    Już się szykuję na warsztaty indywidualne 🙂
    Gratuluję wykonanej pracy.

  • Okazuje się, że te wszystkie zamieszczone tu opinie są prawdziwe 🙂 Kurs jest rewelacyjny, nie spodziewałam się, że w niecałą godzinę wszystko zostanie tak dokładnie przedstawione. Bardzo polecam. Cieszę się, że go zakupiłam, bo wart jest każdej złotówki. I teraz po obejrzeniu, to się dziwię czemu on taki tani… W ostatnim czasie zakupiłam wiele różnych kursów i ten jest idealny. Nie mogę się już doczekać warsztatów stacjonarnych 🙂 Michał, dzięki, że Ci się chciało coś takiego stworzyć. Gratuluję pracy!

  • Z całego serca mogę polecić ten kurs.
    Wszystko przekazane w bardzo konkretny, czytelny i jasny sposób, więc nawet osoby które dopiero zaczynają swoją przygodę z fotografią będą mogły rozszerzyć swoje umiejętności na tyle, aby wykonywac portrety malarskie 😊. Czekam na kolejne takie kursy. Jeszcze raz polecam i zachęcam do zakupu.

  • Daniel Danny Filipak

    24 maja 2020 at 8:08 pm

    To jest to czego szukałem. Michał w prosty i treściwy sposób wprowadza kursanta w świat fotografii Fine-art. Michał doskonale obrazuje i tłumaczy krok po kroku proces powstawania jego portretów. Cieszę się, że mamy stały kontakt na Facebook przez co w razie jakichkolwiek pytań, Michał zawsze mi odpisuje, mam nadzieję kiedyś spotkać się osobiście na warsztatach, lub po prostu porozmawiać. Oczywiście kurs polecam.

  • Kurs Fine-Art – Świetny kurs. Bardzo dużo przydatnych informacji, ciekawie zrobiony, fajnie podaje wiedzę. Co ważne, ten kurs jet KOMPLETNY. Naprawdę zawiera właściwie wszystkie wskazówki, których oczekiwałem a nawet więcej (rozmowa z modelem, schematy, etc). Szczerze polecam ten kurs, bo jest wypakowany informacjami po setne sekundy. Niestety wiele osób (A właściwie może stety – mniejsza konkurencja), będzie postrzegać go w relacji cena do czasu, bo przecież są kursy, które “mają po 6 godzin i są tylko trochę droższe”. Ale dobra, jeżeli chcecie oglądać spacerki fotografa od aparatu do lampy i z powrotem, a potem proces włączania komputera to 6 godzin może być mało. Dla mnie same wartościowe informacje.

    W relacji cena – jakość, dla mnie TOP i bije na głowę dłuższe kursy.

  • Jestem zafascynowany zdjęciami które tworzy Michał więc gdy tylko ukazał się kurs ani chwili się nie wahałem.No i się nie zawiodłem.Kurs zawiera dużo informacji technicznych ale co najważniejsze to jak myśleć artystycznie o zdjęciach.Polecam i zachęcam do zakupu!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *